TikTok Fenomenlerine Vermek İçin Kiliseden Binlerce Dolar Çaldı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Alabama eyaletinde bulunan Tuscaloosa kentindeki St. Francis of Assisi Üniversitesi kilisesinin eski bir çalışanı, işvereninden 300 bin dolardan fazla para çaldığını ve bu parayı sevdiği TikTok içerik üreticilerine hediye olarak harcadığını itiraf etti.

TikTok Fenomenlerine Vermek İçin Kiliseden Binlerce Dolar Çaldı!
09 Ağustos 2024 - 15:57

Amerika Birleşik Devletleri’nin Alabama eyaletinde bulunan Tuscaloosa kentindeki St. Francis of Assisi Üniversitesi kilisesinin eski bir çalışanı, işvereninden 300 bin dolardan fazla para çaldığını ve bu paranın büyük bir kısmını sevdiği TikTok içerik üreticilerine hediye olarak harcadığını itiraf etti. Kristen Marie Battocletti adlı 35 yaşındaki kadının, Nisan ve Ekim 2023 arasında kilisenin hesapları üzerinden 600'den fazla izinsiz işlem gerçekleştirdiği bildirildi.

Battocletti'nin, çaldığı yaklaşık 220 bin doları TikTok Coin'lerine dönüştürdüğü ve bu coin'leri popüler içerik üreticilerine hediye olarak gönderdiği belirtiliyor. TikTok Coin'leri, platformda içerik üreticilerine bağış yapma aracı olarak kullanılıyor ve bu yöntemle Battocletti, sosyal medyada takip ettiği isimlere destek oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada, Battocletti elektronik dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti. Alabama Başsavcılık Ofisi, elektronik dolandırıcılık suçunun en üst cezasının 20 yıl hapis, 3 yıl denetimli serbestlik ve 250 bin dolarlık para cezasını kapsadığını açıkladı. Battocletti'nin cezasının 26 Kasım'da ilan edilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com