Tiktok videosu paylaştı! Donör buldu!

Amerika Birleşik Devletleri Oklahoma eyaletinde bir öğrenci TikTok videosunda böbrek yetmezliği yaşadığını şaka içeren bir videoyla paylaştı. Videoyu görenler arasından kendisine uygun donör bulundu.

Tiktok videosu paylaştı! Donör buldu!
18 Kasım 2023 - 12:11

Amerika Birleşik Devletleri Oklahoma eyaletinde bir öğrenci TikTok videosunda böbrek yetmezliği yaşadığını şaka içeren bir videoyla paylaştı. Videoyu görenler arasından kendisine uygun donör bulundu.

Oklahoma Üniversitesi öğrencisi Katie Hallum'a tedavisi olmayan bir rahatsızlık olan IgA Nefropatisi teşhisi kondu ve doktorlar, kendisine böbrek nakline ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir süre hastanede kalan Hallum, ağır nöbetler geçirdi. 

Hallum bu ağır süreçlerden geçerken, sağlık durumuyla bir bakıma alay ettiği birkaç video paylaştı.

Videoyu izleyenler arasında yer alan, Kansas'ın Topeka şehrinden Savannah Stallbaumer adlı hemşirelik okulu öğrencisi de "Nasıl test yaptırabilirim?" diyerek videosuna yorum yaptı.

Kansaslı öğrencinin teklifiyle ilgili kararsız kaldığını belirten Hallum, “Böbreğinin benim bedenimde ölme ihtimali vardı ve bana, diyalizden birkaç yıl uzak kalmamı sağladığı sürece sorun olmayacağını söyledi. Umurunda değildi. Bunu yapmak istiyordu” dedi.

Donör olmaya hevesli olan Stallbaumer, "Birine gerçekten yardım edebilecekken neden hiçbir şey yapmadan durayım ki?" dedi.

Bir süre sonra testi yaptıran Stallbaumer, Hallum'la mükemmel derecede uyumlu olduğunu öğrendi. 

Hallum, "Beni sadece internetten tanıyan Savannah'nın bir parçasından vazgeçmeye bu kadar istekli olduğunu bilmekten son derece mutlu oldum" dedi.

Nakilden sonra doktorlar, Hallum'un iyileşme sürecinde olduğunu ve ilerlemesinden memnun olduklarını bildirildi. 

Bu deneyim sayesinde Hallum ve Stallbaumer yakın bir dostluk kurdular.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com