Timur Cihantimur'un Avukatlarına, Savcıdan Tokat Gibi Cevap!

İstanbul'da trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra yazar annesi ile ABD'ye kaçıp yakalanan Timur Cihantimur'un avukatları, çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğunu iddia etti, savcıdan tokat gibi cevap geldi.

Timur Cihantimur'un Avukatlarına, Savcıdan Tokat Gibi Cevap!
22 Haziran 2024 - 15:47

İstanbul'da trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra yazar annesi ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargılanması devam ediyor. 

ABD'de görülen davada, Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin kaldığı çocuk rehabilitasyon merkezinin koşullarının kötü olduğunu ileri sürerek serbest bırakılma talebinde bulundu.

Ancak ABD'li Savcı Kristin Kearney, bu iddialara sert bir yanıt verdi. Kearney, mahkemede yaptığı açıklamada, Cihantimur'un varlıklı bir aileden geldiğine dikkat çekerek, hapishane koşullarını beğenmemesinin nedeninin muhtemelen milyon dolarlık evlerde yaşamış olması olduğunu söyledi.

Savcı Kearney ayrıca, Cihantimur'un ABD'den kaçma girişiminde bulunabileceği endişesini dile getirdi.

Timur Cihantimur'un avukatları ise, müvekkillerinin annesi Eylem Tok'un ABD'de turist vizesiyle bulunduğunu ve kaçma niyetlerinin olmadığını savundu. Avukatlar, Türkiye'den kaçma fikrinin Timur Cihantimur'un değil annesi Eylem Tok'un kararı olduğunu belirttiler.

Mahkeme Yargıcı Donald L. Cabell ise duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek Timur Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Eylem Tok'un ise 27 Haziran'da mahkemeye çıkacağı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com