Timur Cihantimur'un Cezaevi Koşulları Herkesi Şaşırttı

Amerika Birleşik Devletleri’ne İstanbul’da yaptığı kaza sonucu annesi Eylem Tok ile kaçan Timur Cihantimur’un cezaevi şartlarını görünce şok olacaksınız.

Timur Cihantimur'un Cezaevi Koşulları Herkesi Şaşırttı
28 Ağustos 2024 - 22:24 - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 - 22:33

Amerika Birleşik Devletleri’ne İstanbul’da yaptığı kaza sonucu annesi Eylem Tok ile kaçan Timur Cihantimur’un cezaevi şartları hakkında yayımlanan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Cihantimur’un yargı süreci devam ederken, Eylem Tok’un “Oğlum cezaevinde kötü şartlar altında kalıyor” yönündeki açıklamaları cezaevinin sunduğu resmi yazıyla çürütüldü.

Boston Federal Mahkemesi’ne gönderilen iki sayfalık resmi yazıya göre, Timur Cihantimur cezaevinde oldukça rahat bir ortamda bulunuyor. Yazıda, Cihantimur’un kağıt oynayarak, kitap okuyarak ve haftada üç gün yakınlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüğü belirtiliyor. Ayrıca, telefon ile görüşme yapma hakkına da sahip olduğu vurgulanıyor.

Cihantimur’un 12 Temmuz’da Connecticut’taki Manson Gençlik Enstitüsü'nden New Jersey’deki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi’ne nakledilmesinin ardından, avukatları nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını öne sürmüş ve mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafe nedeniyle rutin görüşmelerin yapılamadığını belirtmişti.

Öte yandan, 1 Mart 2024 tarihinde Eyüpsultan’da yaşanan kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un, kaza sonrası annesi Eylem Tok’un aracıyla bölgeden kaçtığı, önce Mısır’a, ardından ABD’ye gittikleri tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com