Toskana'ya Yerleş 25 Bin Sterlini Kap

Amerika Birleşik Devletleri de dahil bütün gelişmiş ülkelerde nüfus artış hızında yavaşlama görülürlen ülkeler nüfusu artırmak için çeşitli yöntemler geliştiriyorlar. Örneğin İtalya Toskana'ya yerleşecek olanlara 40 bin dolara yakın hibe vereceğini duyurdu. Peki koşullar neler?

Toskana'ya Yerleş 25 Bin Sterlini Kap
04 Temmuz 2024 - 09:27 - Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 09:43

Toskana, insanlara oraya taşınmaları için 40 bin dolara yakın hibe ödeyecek. Güneşli İtalyan bölgesinin insanlara ev satın almaları için para ödeyeceği bir yer olduğu gerçeğiyle karşı karşıyasınız.

Toskana bölge yetkilileri, nefes kesici İtalyan dağ kasabalarına taşınmaları için insanlara 25.000 sterline (32 bin ABD doları) kadar yüksek bir meblağ ödeyeceklerini duyurdu. Toskana, oraya taşınmak için 25.000 £'a kadar teklifte bulunarak bölgeyi canlandırmayı hedefliyor. 

Toskana bölgesi, son derece pahalı mülklerin bulunduğu bir yerdir. Paranın, güzel manzaralı eyaletteki bir kasabada ev satın almak için kullanılacağı belirtildi. Bölge halkının iş için şehirlere göç etmesiyle azalan nüfus, İtalya'yı bu muhteşem teklifi yapmaya yöneltti. 'Dağlarda ikamet 2024' adı verilen yeni program, başvuru sahiplerine ev satın almak için 40 bin dolara yakın ödeme yapacak.

Şartlar ve koşullar arasında satın alma işleminin 5000'den az nüfusa sahip bir dağ kasabasında yapılması zorunluluğu yer alıyor. Şu anda Toskana'da nüfus krizi yaşayan 119 kasaba bulunuyor. Ancak cömert maddi katkı, mülkün satın alma ve yenileme maliyetinin yüzde 50'sini geçemez.

Toskana Bölge Başkan Yardımcısı Stefania Saccardi, Toskana dağlarını şöyle tanımladı: "Yeniden keşfedilmeyi bekleyen köyleri olan, ancak nüfus azalmasından muzdarip olan eşsiz güzellikteki topraklar. Bu nedenle bu belediyelerden birinde yaşamaya karar vermek, özellikle gençler için hem bir zorluk hem de bir fırsat ve yeni bir yaşam seçeneği şansıdır.”

İtalya, son zamanlarda nüfus krizini çözmek için inanılmaz yaratıcı adımlar attı ve Euro House'ları hayata geçirdi. Proje kapsamında İtalya'daki metruk, terk edilmiş binalar alınıp, insanlara inanılmaz düşük fiyatlarla satılmaya çalışıldı.

Başvuruda bulunacak adayların 40 yaşın altında olması, köylerden birinde iş kurma fikri olması veya listedeki  işlerden birinde çalışması şartı arandı. Peki kimler başvurabilir? Başvuranların İtalyan vatandaşı veya AB vatandaşı olması gerekiyor ancak AB vatandaşı olmayanlar da başvuruda bulunabilir ama onların en az 10 yıllık oturma iznine sahip olmaları gerekiyor.

Hayat değiştirecek fırsat için başvurular 27 Temmuz'da sona eriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com