Toyota 43 Bin Aracını Geri Çağırıyor

Amerika Birleşik Devletleri California eyaleti San Ramon'daki Bishop Ranch ofis parkında San Francisco bölge merkezi bulunan Toyota 43 bin aracını geri çağırıyor. Geri çağırma 2023-2024 model yılı Toyota Sequoia hibritlerini kapsıyor.

Toyota 43 Bin Aracını Geri Çağırıyor
04 Eylül 2024 - 05:35

Toyota, çekme kancası kapaklarının düşebileceği endişesiyle 43.000'den fazla Sequoia hibrit SUV'yi geri çağırıyor.

Toyota, geri çağrılan araçları kullanan araç sahipleri arka tampondan çıkarsa, çekme kancası kapaklarının "potansiyel olarak yol tehlikesi oluşturabileceğini ve kaza riskini artırabileceğini" söyledi.

Otomobil üreticisi ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) göre geri çağırma 2023-2024 model yıllarını kapsıyor.

Toyota, NHTSA'ya sunduğu geri çağırma raporunda, "Konu araçlar, arka tampona kalıplanmış klipslerle tutturulmuş reçine çekme kancası kapağıyla donatılmıştır. Çekme kancası kapağı ile tampon arasındaki bağlantı yapısının tasarımı nedeniyle, kapağın yeterli tutunması olmayabilir" dedi.

Otomobil üreticisine göre, çekme kancası kapağı sorununu gidermek için sahiplerin Sequoia hibritlerini bir bayiye getirmeleri gerekecek ve burada personel ücretsiz olarak güncellenmiş bir yedek kapak takacak. Arka tampon da bununla bağlantılı olarak değiştirilecek.

Toyota, yaptığı basın açıklamasında, araç sahiplerine "geliştirilmiş teminat mevcut olana kadar teminatı kaldırarak riski azaltabileceklerine dair bildirim gönderileceğini" söyledi.

Otomobil üreticisi, önümüzdeki ay sahiplerine bildirim mektuplarının gönderileceğini söyledi.

Otomobil üreticisi, geri çağrılan Sequoia Hybrid'leri 31 Ağustos 2022 ile bu yılın 23 Temmuz tarihleri ​​arasında üretti.

Toyota, şirketin ayrıca ABD dışında aynı sorunla karşılaşma olasılığı bulunan yaklaşık 1.900 adet 2023-2024 Sequoia Hybrid'i geri çağırdığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com