Tropikal Fırtına Uyarısı! Ernesto Geliyor!

Tahminciler, Kasırga Debby'nin kıyılara vurmasının ardından Atlantik'te potansiyel bir fırtınayı izlemeye başladı. Tropikal rahatsızlığın Leeward Adaları'na ulaştığında Tropikal Fırtına Ernesto'ya dönüşmesi bekleniyor. Ulusal Kasırga Merkezi tahminine göre, fırtına Karayip adalarına ulaşmadan önce önümüzdeki iki gün içinde güçlenecek ve ardından bakın nerelerde etkili olacak. 

Tropikal Fırtına Uyarısı! Ernesto Geliyor!
13 Ağustos 2024 - 06:55

Atlantik kasırga sezonunun zirvesine yaklaşılıyor.  Tahmincilerin salı günü muhtemelen Tropikal Fırtına Ernesto'ya dönüşeceğini söylediği Potansiyel Tropikal Siklon Beş'in Karayip adalarına doğru ilerlemesiyle, Porto Riko ve ABD Virjin Adaları için Tropikal Fırtına Uyarıları yürürlüğe girdi.

Ulusal Kasırga Merkezi'ne (NHC) göre, Potansiyel Tropikal Siklon Beş, Porto Riko'nun San Juan kentinin yaklaşık 1170 mil doğu-güneydoğusunda bulunuyor ve saatte yaklaşık 26 mil hızla batıya doğru hareket ediyor.NHC, önümüzdeki birkaç gün içerisinde batıdan  kuzeybatıya doğru bir hareket beklendiğini ve ileri hızın azalacağını söyledi.

NERELERİ VURABİLİR?

NHC'nin son uyarısına göre, Leeward Adaları'nın çoğunda yürürlükte olan tüm "Tropikal Fırtına İzlemeleri", "Tropikal Fırtına Uyarıları"na yükseltildi. Tropikal Fırtına Uyarıları, ABD'ye bağlı Porto Riko ve ABD Virjin Adaları'nın yanı sıra St. Kitts, Nevis, Montserrat, Antigua, Barbuda ve Anguilla'yı da kapsıyor. Tropikal Fırtına Uyarıları arasında Guadeloupe, St. Martin ve St. Barthelemy, Sint Maarten, Britanya Virjin Adaları, Vieques ve Culebra da yer alıyor. Tropikal Fırtına Uyarısı, 36 saat içinde uyarı alanı içerisinde bir yerde tropikal fırtına koşullarının beklendiği anlamına geliyor.

ERNESTO'YA DÖNÜŞECEK

NHC, Potansiyel Tropikal Siklon Beş'in önümüzdeki birkaç gün içinde batıya doğru hareket etmeye devam edeceğini ve bu tahmin doğrultusunda salı günü Leeward Adaları'nın bazı kısımlarını geçmesi ve salı günü ABD ve Britanya Virjin Adaları ile Porto Riko'ya yaklaşmasının beklendiğini söylüyor. Sistemin daha sonra kuzeybatıya ve en sonunda kuzeye doğru kıvrılması bekleniyor.

NHC, PTC Five'ın Pazartesi günü ilerleyen saatlerde veya pazartesi gecesi tropikal bir depresyona dönüşmesinin ve Leeward Adaları'na yaklaşırken sonunda Tropikal Fırtına Ernesto'ya dönüşmesinin beklendiğini söylüyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com