Trump: Hamas Destekçileri Sınır Dışı Edilecek!

Amerika Birleşik Devletleri!nde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, antisemitizme karşı düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

Trump: Hamas Destekçileri Sınır Dışı Edilecek!
19 Ağustos 2024 - 10:59 - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 - 11:06

Bir önceki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçilerin 5 Kasım'daki seçimde başkan adayı Donald Trump, pazar günü katıldığı bir etkinlikte, iktidara gelmesi halinde Hamas destekçilerini sınır dışı edeceğini belirtti.

New Jersey'deki "Antisemitizmi Durdur" etkinliğinde konuşan Trump, "Başkan olduğumda, yabancı cihat sempatizanlarını hızlıca sınır dışı edeceğim ve Hamas destekçileri gidecek" ifadelerini kullandı.

MÜLTECİLERİ DE ALMAYACAK

Trump ayrıca, "Gazze Şeridi gibi, terörün istila ettiği yerlerden" gelen mültecilerin de ABD'ye giremeyeceğini belirtti.

Eski başkan, nisan ayında yaptığı bir açıklamada "Bu işi bitirmek ve normale dönmek zorundasınız. Bunu yapma şekillerini sevdiğimden emin değilim, ama (Hamas'a karşı) zafer kazanmanız gerekiyor. Bir zafer kazanmalısınız ve bu da uzun zaman alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'de başkanlık seçimleri 5 Kasım'da yapılacak ve Trump, Demokratların adayı Kamala Harris'e karşı yarışacak.

40 BİN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRDÜ

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivil katliamlarını sürdürürken, uluslararası kınamalarla karşı karşıya kaldı.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 40.000 Filistinli öldürüldü ve 90.000'den fazla kişi yaralandı.

Harabeye dönüşen Gazze'nin pek çok bölgesinde gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hala çok zor.

Güney Afrika'nın açtığı bir dava kapsamında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla suçlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com