Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı Vance'in Sözleri Olay Oldu: 'Çocuksuz, Kedi Sahibi Kadınlar ABD'yi Yönetiyor'

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkan Adayı Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı olarak duyurduğu J.D. Vance, kadınlar hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya.

Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı Vance'in Sözleri Olay Oldu: 'Çocuksuz, Kedi Sahibi Kadınlar ABD'yi Yönetiyor'
25 Temmuz 2024 - 00:38 - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 00:45

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkan Adayı Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı olarak duyurduğu J.D. Vance, kadınlar hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya. Vance’in “Çocuksuz, kedi sahibi sefil kadınlar ABD’yi yönetiyor” sözleri sosyal medyada gündem oldu ve Amerikan halkının tepkisini çekti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tekrar dolaşıma giren videoda, o dönem Ohio Senatörü olan Vance, gazeteci Tucker Carlson’ın programında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor: “Esasında, bu ülkede Demokratlar ve kurumsal oligarklar tarafından, kendi hayatlarında ve yaptıkları seçimlerden ötürü sefil olan ve bu yüzden ülkenin geri kalanını da sefil yapmak isteyen bir grup çocuksuz, kedi sahibi kadınlar tarafından yönetiliyoruz.”

Tepkiler Büyüyor!

Vance’in bu sözleri özellikle kadın hakları savunucuları tarafından sert eleştirilere maruz kaldı. Pek çok kişi, Vance’in ifadelerini cinsiyetçi ve aşağılayıcı bulduğunu belirterek, bu tür söylemlerin siyasette yeri olmadığını vurguladı. Sosyal medya platformlarında hızla yayılan videoya tepki gösteren kullanıcılar, Vance’in kadınlara karşı tutumunu kınadı.

Vance, aynı yayında, “Kamala Harris, Pete Buttigieg, Alexandria-Ocasio Cortez’e bakarsanız bu gerçek ortada. Demokratların tüm geleceği çocuksuz insanlara bağlı. Ülkemizi, geleceğinde doğrudan payı olmayan insanlara teslim etmemizin ne anlamı var?” sözlerini sarf etti. Bu ifadeler de geniş bir kesim tarafından tepkiyle karşılandı ve Vance’in kadınlara ve çocuk sahibi olmayan bireylere yönelik bakış açısının ayrımcı olduğu savunuldu.

Trump’ın Vance’e Desteği

Trump, geçtiğimiz Pazartesi günü Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, Ohio Senatörü J.D. Vance’in başkan yardımcısı adayı olduğunu duyurmuştu. Trump, Vance’in kariyerine ve eğitimine dair övgü dolu sözler sarf ederken, onun Deniz Piyadeleri'nde onurlu bir şekilde hizmet ettiğini ve Ohio Eyalet Üniversitesi ile Yale Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com