Trump'ın Yeğeninden Sert İddia: Elon Musk, Trump'ı Satın Aldı!

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump, milyarder Elon Musk ile eski başkan arasındaki yakınlaşmadan sonra Musk'ın, Trump’ı satın aldığını iddia etti. 

Trump'ın Yeğeninden Sert İddia: Elon Musk, Trump'ı Satın Aldı!
14 Ekim 2024 - 20:25 - Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 20:35

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump, milyarder Elon Musk ile eski başkan arasındaki yakınlaşmanın Trump’ın "satılık" olduğunu gözler önüne serdiğini iddia etti. 

“Dünyanın En Zengin Faşisti”

Mary Trump, bu eleştirisini, Musk’ın Trump’a olan desteği üzerinden şekillendirerek, “Dünyanın en zengin faşisti, paraya her şeyden çok değer veriyor. Dolayısıyla, Elon Musk’ın Trump’a olan ilgisi, tamamen finansal çıkarlarıyla ilgili” ifadelerini kullandı. Musk’ın, Trump’ın yönetimi altında hükümet harcamalarının denetiminde kritik bir rol oynamak istemesini, politikada para ve güç dengesinin tehlikeli bir şekilde birleşmesi olarak değerlendirdi.

Mary Trump’a göre, Musk’ın Trump’a verdiği destek, onun seçim kazanması halinde Musk’ın isteklerini yerine getireceğini bilmesinden kaynaklanıyor. Musk, daha önce 2024 seçimlerinde Florida Valisi Ron DeSantis'i desteklemek istemişti; ancak son zamanlarda Trump kampanyasına olan ilgisi belirgin bir şekilde artmış durumda.

Musk, sosyal medya platformu X’te (eski Twitter) Trump'ı sıkça öne çıkarırken, bu ay Butler, Pensilvanya'daki mitingde eski başkanla birlikte görünerek destek verdi. 

80 Milyon Dolar Harcamış!

Musk'ın Trump’a destek vermek için yaklaşık 80 milyon dolar harcadığı bildirilen Trump yanlısı bir süper PAC (Siyasi Eylem Komitesi) kurduğu da belirtiliyor. Bu PAC, Trump’ın kampanya stratejisinin merkezinde yer alarak, destekçilerine ifade özgürlüğü ve silah taşıma hakkı gibi konularda imza attırmak için dikkat çekici taktikler kullanıyor.

Trump, Destekten Gayet Memnun

Trump ise Musk’ın desteğini memnuniyetle karşılayarak, onu büyük harcama kesintilerine başkanlık edecek bir hükümet komisyonunun başına getirme vaadinde bulundu. Böyle bir pozisyon, Musk’ın, SpaceX gibi federal hükümetle önemli sözleşmeler imzalayan bir iş insanı olarak etkisini artırabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com