Trump'tan Olimpiyat Açılış Töreni Tepkisi

Amerika Birleşik Devletleri başkan adayı Donald Trump, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda İsa'nın Son Akşam Yemeği'nin parodisinin yapılmasını sert bir dille eleştirdi.

Trump'tan Olimpiyat Açılış Töreni Tepkisi
30 Temmuz 2024 - 11:52

Eski Başkan Trump, eleştirmenlerin Leonardo da Vinci'nin beğenilen "Son Akşam Yemeği" tablosunu parodileştirdiğini söylediği sahne nedeniyle t2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenini kınadı. Trump, "Açılış töreninin aslında bir utanç olduğunu düşündüm" dedi. Trump, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda olsaydı ve organizatörleri etkileme imkânı olsaydı, "Son Akşam Yemeği" tasvirinin yapılmayacağını söyledi.

Sahnede, İsa ile öğrencileri arasında son akşam yemeğine benzeyen bir masanın etrafında dans eden ve kadın kıyafeti giyen dansçılar tasvir ediliyordu.

Fransız Piskoposlar Konferansı, törenin "Hristiyanlıkla alay ve küçümseme sahneleri içerdiğini" söyledi. 

"AÇIKÇA KASITLI"

Olimpiyat organizatörleri açılış töreni nedeniyle Hıristiyanların öfkesine maruz kaldı ve "Açıkça kasıtlı" ifadelerini kullandılar.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, R-La., X'te yazdığı bir yazıda sahneyi kınadı ve şöyle yazdı: "Dün geceki Son Akşam Yemeği alayı, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenini izleyen dünyadaki Hristiyan insanlar için şok edici ve aşağılayıcıydı. İnancımıza ve geleneksel değerlerimize karşı savaş bugün sınır tanımıyor. Ancak gerçeğin ve erdemin her zaman galip geleceğini biliyoruz."

Açılış töreninin yönetmeni Thomas Jolly, hafta sonu Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye yaptığı açıklamada, çokça eleştirilen sahnenin, "Son Akşam Yemeği"nden ilham almadığını söyledi.

Jolly, "Benim ilham kaynağım değil. Bu masaya gelen Dionysus var. Orada olmasının sebebi Yunan mitolojisindeki kutlama tanrısı olması. Fransa'nın mücevherlerinden biri olan şarap tanrısı. Ve Seine nehriyle bağlantılı olan tanrıça Sequana'nın babası. Amaç, Olimpos tanrılarıyla bağlantılı bir pagan kutlaması yapmaktı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com