Türkiye'yi Gururlandıran Başarı: ABD'deki En Başarılı 25 Türk Öğrenci

Amerika Birleşik Devletleri'nde lisans eğitimi alan Türk öğrenciler arasından seçilen 2024 yılının en başarılı mezunlarının yer aldığı "ABD'deki En Başarılı 25 Türk Öğrenci" listesi açıklandı.

Türkiye'yi Gururlandıran Başarı: ABD'deki En Başarılı 25 Türk Öğrenci
24 Haziran 2024 - 18:22 - Güncelleme: 24 Haziran 2024 - 18:56

Amerika Birleşik Devletleri'nde lisans eğitimi alan Türk öğrenciler arasından seçilen 2024 yılının en başarılı mezunlarının yer aldığı "ABD'deki En Başarılı 25 Türk Öğrenci" listesi açıklandı. Bu liste, son 15 yıldır her yıl düzenli olarak yayınlanıyor ve bu yıl da Türk öğrencilerin uluslararası arenadaki başarılarını gözler önüne serdi. İstatistiklere göre, Amerika'da şu anda 10.844 Türk öğrenci eğitim görüyor ve bunlardan 3.605'i lisans eğitimi alıyor. 2024 yılında ABD'ye öğrenci gönderen ülkeler sıralamasında Türkiye 11. sırada yer alıyor.

Türk öğrencilere ABD'de destekler sunan Tamer Türkman, listeyi hazırlarken akademik başarıların yanı sıra üstün liderlik özelliklerini de değerlendirdiklerini belirtti. Üniversitelerle yakın ilişkileri sayesinde dekanların, listedeki öğrencilerin çoğunu kendisine önerdiğini ve diğer Türk öğrencilerin görüşlerine de başvurduklarını ifade etti.

"2024 Mezunlarımız Türkiye'yi Gururlandırıyor"

Türkman, ABD'nin prestijli üniversitelerinden yüksek derecelerle mezun olan Türk gençlerinin sadece Türkiye için değil, dünyanın geleceği için de önemli işler yapmaya başladıklarını vurguladı. Harvard, Yale, Princeton ve Columbia gibi üniversitelerden mezun olan öğrenciler arasında CERN’de staj yaparak NASA’nın radarına girenler, ABD Senatosu’na sağlık politikalarıyla ilgili sunum yapanlar ve biyoteknolojide uzmanlaşıp kanser araştırmalarına katılanlar bulunuyor.

Türk Öğrenciler Uzay, Sağlık, Spor Gibi Alanlarda Başarı Gösterdi

Princeton Üniversitesi mezunu İnci Karaaslan, NASA’nın 2025’te başlayacak Yıldızlararası Haritalama ve İvme Sondası (IMAP) proje ekibinde yer alarak atom ışın kaynaklarının kalibrasyonu için cihaz tasarladı ve astronotların giysilerindeki ay tozunun azaltılması için lazerli temizleme sistemi geliştirdi. Pensilvanya Üniversitesi’nde biyomühendislik alanındaki bitirme teziyle üniversitenin en prestijli ödülü olan Rose Award’u alan Yael Sadioğlu, Amerikan Senatosu'nda sağlık politikaları hakkında görüşülen iki kanun tasarısı kapsamında sunum gerçekleştirdi. Lise yıllarında FIBA Türk Milli Takımı'nda oynayan Chicago Üniversitesi mezunu Kerem Öztürk, NCAA'de oynayan ilk Türk sporcu olmasının yanı sıra, bu yıl Amerika’nın akademik olarak ilk 10 sıralamasında yer alan bir üniversiteden mezun olan tek Türk sporcu olmayı başardı.

ABD'deki En Başarılı 25 Türk Öğrenci:

Selin Gören, Yale University

Muammer Efe Karaca, Harvard University

Liora Nasi Kazado, Princeton University

Güneş Şarsel, Northwestern University

Alara Kalfazade, Brown University

Tuan Dolmen, Columbia University

Azra Haseki, Harvard University

Aydın Ata Gültekin, Duke University

Deniz Küçükerbaş, Princeton University

Yael Sadioğlu, University of Pennsylvania (Wharton)

Leonardo Zapparoli, Yale University

Alara Karahan, Georgetown University

Emre Parmaksız, Princeton University

Selin Öz, Columbia University

Mehmet Deniz Birlikçi, Carnegie Mellon University

Ceren Dide Türk, University Of Chicago

İbrahim Ulaş Ayyılmaz, Pomona College

Ecem Uluegeci, Harvard University

Arda Akman, University Of California

İnci Karaaslan, Princeton University

Derin Sezercan, Columbia University

Kerem Öztürk, University Of Chicago

Mina Terzioğlu, Tufts University

Bora Bulut, Boston University

Melisa Özdoyuran, Northwestern University

Bu öğrenciler, başarılarıyla Türkiye'yi uluslararası arenada gururlandırmaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com