Tyson Food tavuklarını piyasadan toplatıyor: Ürünlerin içinden çıkanlar pes dedirtti!

Amerika Birleşik Devletleri menşeli tavukçuluk şirketi Tyson Food’un ürünlerinin içinden metal parçaları çıktı. Şirket yaşanan olayın ardından 13 ton tavuğu piyasadan toplatma kararı aldı.

Tyson Food tavuklarını piyasadan toplatıyor: Ürünlerin içinden çıkanlar pes dedirtti!
06 Kasım 2023 - 23:17

BBC'nin haberine göre, Tyson Food’un ürünlerinin içerisinden metal parçaları çıktı. Bunun üzerine şirket konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bazı tüketiciler ürünlerin içerisinde bükülebilir metal parçalar bulduklarını bildirdi ve şirket tedbir amacıyla bu ürünü piyasadan toplattırmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘EĞLENCELİ NUGET’LAR TOPLATILIYOR

Şirket, tek tesiste üretimini gerçekleştirdiği ürünlerin, 9 farklı eyalete ulaştırıldığı aktarılarak, 13 ton dinozor şeklindeki “Eğlenceli Nuget” adlı ürünün piyasadan toplatılacağını duyurdu.

FSİS UYARIDA BULUNDU

Amerika Birleşik Devletleri Gıda Güvenliği ve Kontrol Servisi (FSİS), “Eğlenceli Nuget” adlı ürünü tüketmek isteyen bir kişinin ağzında kesik oluşması nedeniyle bir rapor aldığını, aynı olayla karşılaşan kişilerin de sağlık kurumlarına başvurması gerektiğini belirtti.

BİR KEZ DAHA OLMUŞTU

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük tavuk üreticilerinden biri olan Tyson Food, bir kez daha aynı durum ile karşılaşmış ve ürünlerini piyasadan toplatmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com