Ukrayna'dan şok iddia: Kuzey Kore, Rusya'nın yanında savaşa katıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah ve işçi göndermesini kınadı, müttefiklerden daha fazla destek çağrısında bulundu.

Ukrayna'dan şok iddia: Kuzey Kore, Rusya'nın yanında savaşa katıldı
16 Ekim 2024 - 22:03 - Güncelleme: 16 Ekim 2024 - 22:17

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Kuzey Kore'nin Rusya'ya sadece silah sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda iş gücü de gönderdiğini ifade etti. Zelenskiy, bu durumun müttefiklerden daha fazla destek talep etmesi gerektiğini vurguladı.

KUZEY KORE'NİN ROLÜ

Zelenskiy, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin Kim ailesinin liderliğindeki suçlular koalisyonunun bir parçası olduğunu belirtti. "İstihbarat servisimiz, Kuzey Kore'den Rusya'ya sadece silah değil, işçi gönderildiğini de gözlemledi" dedi. Bu işçilerin, savaşta ölenlerin yerini alacak şekilde Rus fabrikalarına ve ordusuna hizmet edeceklerini ekledi.

İRAN'IN DESTEĞİ

Zelenskiy, Kuzey Kore'nin yanı sıra İran'ın da Rusya'ya destek verdiğine dikkat çekti. "İran'daki rejimin Putin'e verdiği desteği herkes görüyor," diyerek, bu ülkelerin işbirliğinin tehlikelerine işaret etti.

KUZEY KORELİ ASKERLERİN KONUMLANMASI

Ukrayna medyası, Batılı kaynaklara dayanarak, Kuzey Kore'nin Rusya'ya 10 bin asker gönderdiğini bildirdi. Ayrıca, 3 bin kişilik bir Kuzey Koreli taburun, Rus 11. Hava İndirme Tugayı için hazırlandığı iddia edildi. Bu birliklerin Kursk bölgesinde konuşlanabileceği belirtiliyor.

Ukrayna istihbarat kaynakları, Kuzey Koreli askeri personelin daha önce Mariupol yakınlarındaki eğitim alanlarında bulunduğunu da rapor etti.

KREMLİN'İN STRATEJİSİ

ABD merkezli düşünce kuruluşu ISW, Kremlin'in Kuzey Koreli askerleri Rus ordusuna dahil etmeye çalıştığını ve bunun, Putin'in seferberlikten kaçınma çabalarını güçlendirdiğini belirtti. ISW, Putin'in daha geniş bir seferberlik çağrısı yapmaktansa, alternatif kaynaklara yöneldiğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com