Ünlü havayolu şirketinin uçuşunda 'crop top' tartışması: Yolcular uçaktan atıldı!

Los Angeles’tan New Orleans’a giden Spirit Havayolları’nın bir uçuşunda, iki kadın yolcu, giydikleri crop top’lar nedeniyle bir uçuş görevlisi tarafından taciz edildiklerini ve uçaktan atılmakla tehdit edildiklerini öne sürdü.

Ünlü havayolu şirketinin uçuşunda 'crop top' tartışması: Yolcular uçaktan atıldı!
07 Ekim 2024 - 23:57 - Güncelleme: 08 Ekim 2024 - 00:03

Cuma günü Los Angeles’tan New Orleans’a giden Spirit Havayolları'nın 387 numaralı uçuşunda yaşanan olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yolcular Tara ve Teresa, giydikleri crop top’lar yüzünden bir erkek uçuş görevlisi tarafından uçuştan atıldıklarını iddia etti. Olay, viral olan bir Instagram videosunda da görüntülendi.

Tara, Daily Mail'e verdiği demeçte, “Crop top giydiğimiz için bir suçlu gibi muamele görmek utanç verici” dedi. Arkadaşlarıyla birlikte Tara'nın doğum gününü kutlamak için seyahat eden Teresa, “2024 yılında bir erkek uçuş görevlisinin kıyafetlerimizi beğenmediği için uçaktan atılmamız kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

Yolcular, uçakta pantolon ve kazakla oturduklarını ancak sıcaklamaları nedeniyle üzerlerini çıkardıklarını belirtti. Ancak iddiaya göre uçuş görevlisi, “Örtünmelisiniz” diyerek onlara yanıt verdi. Tara, görevliye hangi kuralı ihlal ettiklerini sorduğunda gerginlik arttı. Sosyal medya paylaşımlarında, diğer yolcuların da kendilerini savunmaya çalıştığını ancak bu kişilerin de uyarıldığını ifade etti.

Olayın gelişiminde, diğer yolcuların desteğine rağmen, bir süpervizör, ya uçaktan ineceklerini ya da polisi çağıracaklarını söyledi. “Bize yeniden rezervasyon yapacağını söyledi ama uçaktan çıktıktan sonra o da olmadığını ve iade talebimizi de reddetti” diyen Teresa, bu durumun ardından başka bir havayolu ile yeni bir bilet almak zorunda kaldıklarını ve bunun için bin dolar ödemek zorunda kaldıklarını ekledi.

Yolcular, Spirit Havayolları ile iletişime geçtiklerini ancak henüz geri dönüş almadıklarını belirtti. Spirit Havayolları’nın taşımacılık sözleşmesine göre, bir yolcunun “yetersiz giyimli” olması ya da “müstehcen, açık ya da saldırgan bir kıyafet giymesi” durumunda uçaktan indirilme hakkı bulunuyor. Ancak Tara ve Teresa, havayolu temsilcisinin kendilerine kıyafet kurallarını ihlal etmediklerini söylediğini dile getirdi. 

“Spirit destekle görüştük ve onlara crop top giymenin kurallara aykırı olmadığını söylediler” diyen Tara, yaşanan olayın cinsiyetçi ve ayrımcı bir tutum olduğunun altını çizdi. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı ve kadınlar hukuki süreç başlatmayı düşündüklerini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com