Ünlü MMA Dövüşçüsü Jeff Monson, İslam'ı Seçti!

Amerika Birleşik Devletleri doğumlu Rus karma dövüşçüsü, boksör ve güreş ustası Jeffrey William Monson, yakın zamanda İslam’ı seçtiğini duyurdu.

Ünlü MMA Dövüşçüsü Jeff Monson, İslam'ı Seçti!
29 Haziran 2024 - 14:02 - Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 14:36

Amerika Birleşik Devletleri doğumlu Rus karma dövüşçüsü, boksör ve güreş ustası Jeffrey William Monson, yakın zamanda İslam’a geçtiğini duyurdu.

Monson, Moskova'daki bir İslam merkezinde, bir âlimin yardımıyla şahadet getirirken çekilen videosunu sosyal medyada paylaştı. 

Monson’un İslam’ı kabul etme kararı, yıllar süren içsel sorgulama ve çeşitli dini inançları keşfetmesinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bir basın toplantısında Monson, “Bu yolculuk derin bir dönüşüm süreci oldu. Yıllar boyunca hayatımda anlam ve amaç arayışında bulundum ve İslam’ın değerlerim ve inançlarımla örtüştüğünü gördüm. Bu din, aradığım huzur ve tatmini bana sağlıyor,” dedi.

Jeff Monson Kimdir?

53 yaşındaki Monson, Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletinin başkenti St. Paul'de doğdu. Jiu-jitsu dünya şampiyonu ve eski bir karma dövüş sanatları yıldızıdır.

Monson, 2013 yılının Mart ayında, kariyerinin büyük bir kısmını Amerikan bayrağı altında geçirdikten sonra Rus vatandaşı olma niyetini açıkladı. 2018'de Rus pasaportu alan Monson, Moskova Bölgesi'ndeki Krasnogorsk'un Temsilciler Meclisi'ne seçildi.

2020 yılında Ufa’da bir jiu-jitsu ve güreş okulu açan Monson, 2023 yılında Rusya'nın Birleşik Rusya Partisi'nden Bashkiria Cumhuriyeti'nde milletvekili oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com