Üzeyir-Belma Şahin çiftinden anlamlı hareket: Genç yaşta kaybettikleri kızlarının adına okul yaptırıyorlar 

İş insanı Üzeyir Şahin ve eşi Belma Şahin, bir süre önce kaybettikleri kızları Selin Şahin adına Çorum’un Alaca ilçesine 16 derslikli yeni bir okul yaptıracak. Okulun yaptırılması için gerekli protokol imzalandı.

Üzeyir-Belma Şahin çiftinden anlamlı hareket: Genç yaşta kaybettikleri kızlarının adına okul yaptırıyorlar 
12 Kasım 2023 - 22:52 - Güncelleme: 12 Kasım 2023 - 23:02

Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Türkiye’de ticari faaliyetlerde bulunan, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Yönetim Kurulu üyesi ve ABD Çorumlular Derneği Başkanı Üzeyir Şahin ve eşi Belma Şahin tarafından, Çorum’un Alaca ilçesine bir okul yaptırmaya karar verdi. Üzeyir-Belma Şahin çifti, genç yaşta kaybettikleri kızlarının anısına yaptırdıkları okul ile birçok gencin okumasına vesile olacak.

GEREKLİ PROTOKOL İMZALANDI

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ve Üzeyir-Belma Şahin çiftinin katılımı ile okul yaptırılması için gerekli protokol imzalandı.

VEFAT EDEN KIZLARININ ADI VERİLECEK

İmzalanan protokol kapsamında yaptırılacak olan okulun adının, ailenin kısa süre önce genç yaşta yakalandığı amansız hastalık sonucu kaybettiği biricik kızları Selin Şahin Ortaokulu olması kararlaştırıldı.

VALİ DAĞLI’DAN ÇİFTE TEŞEKKÜR 

Vali Dağlı, çocukların daha iyi koşullarda eğitim alması için hayırlı bir işe imza atan çifte teşekkürlerini ileterek, “Çocuklarımızın daha iyi koşullarda, kaliteli bir eğitim almaları için imzaladığımız protokolün, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hayırsever iş insanımız Üzeyir Şahin'e bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İş insanı Üzeyir Şahin, 19 yaşındaki kızı Selin Şahin’i Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kaybetmişti. Selin Şahin'in 11 Eylül’de Çorum'da bulunan aile mezarlığına defnedilmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com