Uzmanlardan Debby Uyarısı! New York'a Dikkat!

Amerika Birleşik Devletleri New York eyaleti yağışlara teslim oldu. Ani sel baskınları sürücüleri New York yollarında mahsur bıraktı, onlarca uçuş iptal edildi. Uzmanlardan bir uyarı geldi.

Uzmanlardan Debby Uyarısı! New York'a Dikkat!
07 Ağustos 2024 - 09:07 - Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 09:27

Pazartesi günü Florida'ya 1. kategori kasırga olarak ulaşan ve en az beş kişinin ölümüne yol açan, daha sonra tropikal fırtınaya düşürülen Debby, New York'u da etkiledi. 

Fox News meteoroloğu Christopher Tate, The Post'a yaptığı açıklamada, Central Park'ta sadece 2,5 cm'den biraz fazla yağış kaydedilirken, Bronx'taki City Island'da 10 cm, Long Island'daki Port Washington'da ise 10 cm'den fazla yağış kaydedildiğini söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, salı gecesi 21:45'e kadar Manhattan ve Bronx'ta ani sel uyarısı yayınladı. Şehir yetkilileri bodrum katlarında yaşayanları daha yüksek bir yere taşınmaya çağırdı.

Olumsuz hava koşulları New York'taki havalimanlarında da büyük hasara yol açtı; binlerce yolcunun uçuşları iptal edildi ve gecikmeler yaşandı.

LaGuardia Uluslararası Havalimanı'nda tüm kalkışların üçte biri olan toplam 184 uçuş iptal edildi. Uçuş takip sitesi FlightAware'e göre 119 uçuş daha ertelendi. JFK Havaalanında 137 uçuş iptal edildi ve 204 uçuş ertelendi. New Jersey'deki Newark Liberty Uluslararası Havaalanında 134 uçuş iptal edildi ve 149 uçuş ertelendi.

New York Acil Durum Yönetim Ofisi, yükselen sular nedeniyle Henry Hudson Parkway ve Major Deegan Expressway'de mahsur kalan insanların araçlarından kurtarıldığını açıkladı. 

Üç eyalette çarşamba öğleden sonra başlayarak daha fazla sağanak yağış görülmesinin muhtemel olduğunu, ardından Tropikal Fırtına Debbie'nin kalıntılarının perşembe gününden hafta sonuna kadar bölgeyi vuracağını söyledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com