Washington Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeri Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda konuşan Büyükelçi Sedat Önal, "Bu zafer sayesinde, ülkemizin egemenliğinin ve bağımsızlığının korunmasının yanısıra, Türkiye Cumhuriyetinin temelleri de atılmıştır" dedi.

Washington Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Resepsiyonu
30 Ağustos 2024 - 13:27

Türkiye Cumhuriyeri Washington Büyükelçiliği resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda, "30 Ağustos Zaferinin 102 yıldönümünü Büyükelçilik İkametgahında düzenlenen resepsiyonla kutladık" denildi. Resepsiyondan fotoğraflara da yer verilen paylaşımda Büyükelçi Sedat Önal'ın açıklamalarına yer verildi. 

Büyükelçi Önal’ın törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ 30 Ağustos Kurtuluş Savaşımızın zirve noktasıdır. Bu zafer sayesinde, ülkemizin egemenliğinin ve bağımsızlığının korunmasının yanısıra, Türkiye Cumhuriyetinin temelleri de atılmıştır. Bu sonuca ulaşılmasında, ordumuzun kahramanlığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istisnai liderliğinin yanında milletimizin emsalsiz fedakarlıklarının ve dayanışması belirleyici olmuştur. Atatürk’ü ve bu uğurda canlarını feda eden ecdadımızı minnet ve rahmetle yad ediyoruz. Halkımızın dinamizminden ve giderek artan ölçüde kendine yeterli hale gelen sınai altyapımızdan aldığı güçle Türkiye geleceğe özgüvenle bakmaktadır.”

Çok sayıda Türk ve Amerikan yetkilinin katıldığı resepsiyonda renkli anlar böyle ölümsüzleştirildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com