Washington, İsrail'in Katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi İçin Sokaklara Döküldü!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde, 26 yaşındaki ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli askerler tarafından şehit edilmesinin ardından geniş çaplı bir protesto düzenlendi.

Washington, İsrail'in Katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi İçin Sokaklara Döküldü!
09 Eylül 2024 - 00:41

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde, 26 yaşındaki ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrailli askerler tarafından şehit edilmesinin ardından geniş çaplı bir protesto düzenlendi.

Seattle'daki Westlake Park'ta gerçekleştirilen gösteriye yüzlerce Filistin yanlısı aktivist, siyasetçi ve öğrenci katıldı. Göstericiler, Eygi'nin fotoğraflarını ve "Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu, nur içinde yatsın", "Ayşenur için adalet", "Bugün hepimiz Ayşenur'uz" gibi sloganların yer aldığı pankartları taşıyarak İsrail'i protesto etti. Gösteride duygu dolu anlar yaşandı ve bazı protestocular gözyaşlarına hakim olamadı.

Puget Sound Müslümanlar Birliği'nden İmam Akram Baioumy, gösterinin düzenlendiği Westlake Park'taki sahnede yaptığı konuşmada, Eygi'nin mirasına dikkat çekti. Baioumy, Eygi'nin şehit edilmeden önceki son sözlerinden birinin daha fazlasını yapmamız gerektiği olduğunu belirterek, "Ayşenur'un sözlerinin boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Onun mirasını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry, Eygi'nin barış ve adalet için ödediği yüksek bedelin altını çizdi ve bu bedelin kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Onun hayatını adalet ve barış için feda ettiğini biliyoruz ve bu anıyı yüceltmek zorundayız" şeklinde konuştu.

İmam Baioumy, Eygi'nin sadece kazara ölmediğini, kasıtlı olarak hedef alındığını ve İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü vurguladı. Baioumy, Eygi'nin öldürülmesinin ilk olmadığını belirterek, liderlerin bu konuda adım atmaları gerektiğini söyledi.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinlilerin haklarını destekleyen Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsüydü ve Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl yöntemlerle destek sağlıyordu. 6 Eylül'de, Batı Şeria'da Filistin topraklarının genişletilmesine karşı düzenlenen barışçıl bir gösteride başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com