Willowbrook Bölgesinde 23 Yaralı 1 Ölü

New York Eyaleti tarafından yönetilen Willowbrook bölgesinde silahlı çatışma çıktı. 23 kişi yaralandı, 1 kişi öldü.

Willowbrook Bölgesinde 23 Yaralı 1 Ölü
19 Haziran 2023 - 02:13

Yetkililer, Pazar sabahı erken saatlerde güneybatı Willowbrook banliyösü yakınlarında en az 23 kişinin vurulduğunu ve birinin öldüğünü söyledi.

Büyük bir grup, şiddet olaylarına dönüşen 16 Haziran kutlamaları için bir şerit alışveriş merkezinin otoparkında toplandı. Polis, bilinmeyen sayıda şüphelinin kalabalığa birden fazla silah ve mermi ile ateşlediğini söyledi.

Şerifin yardımcılarına göre, Hinsdale Lake Terrace civarında saat 18.00 sularında başlayan toplanmayı izliyorlardı. Polis, yakındaki bir 911 çağrısına yanıt vermesi için kısa bir süre çağrıldı, ancak milletvekilleri silah seslerini duydu ve hemen geri döndü.

Tanık Bartosz Majerczyk, "Birdenbire, 30 saniye kadar büyük bir silahlı çatışma oldu" dedi.

Polis, silahlı çatışmadan kaçmaya çalışırken çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Vurulanlardan ikisinin durumu kritikken, diğerleri itfaiye yetkililerinin "sıyrık yarası" dediği türden yaralandı. Öldürülen kişinin kimliği henüz belirlenemedi.

Sabah 9 civarında olay yerinde inceleme yapan çok sayıda polis vardı. Düzinelerce mermi kovanı otoparka dağılmıştı. Olayın meydana geldiği alışveriş merkezin de, silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ettiği için pazar günü öğleden sonra kapatıldı.

Çatışma, tüzel kişiliğe sahip olmayan Willowbrook'ta meydana geldiği için, soruşturmayı Dupage County Şerif Ofisi yürütüyor. Bir sözcü, sorumluları hala belirleyemediklerini söyledi. Gözaltında kimse yok.

DuPage County Şerif Şef Yardımcısı Eric Swanson, "Kurbanlar DuPage, Cook ve Will ilçelerindeki birden fazla hastaneye götürüldü. Kurbanların yaşları ve durumları şu anda mevcut değil. Bu olayın arkasındaki neden belirsiz" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir kadın, silah sesleri patladığında orada olduğunu söyledi.

"Herkes koşmaya başladı. Bir adam vardı. Üzerime düştü. Bacağından kurşun yarası aldı. Tahmin edemeyeceğiniz bir şey gibiydi" dedi.

Diğer tanıklar da kaotik sahneyi anlattı.

Tanık Markeshia Avery, "On Haziran kutlaması gibi olması gerekiyordu; silah sesleri duymaya yeni başladık, bu yüzden onlar duruncaya kadar yere yattık. Devam ettiler. Bundan sonra, kelimenin tam anlamıyla dağıldık," dedi.

Başka bir görgü tanığı, "Hepimiz dışarıdaydık ve bir bakmışsınız silah sesleri gelmeye devam etmiş; herkes koşmuş ve ortalık kaosmuş" dedi.

Olay yerinin yakınlarında yaşayan Kyria, "Polislerin tüm girişlere bu şekilde yerleştirildiğini gördüm; eve yeni döndüm. Şimdi her yeri bantladılar" dedi.

Olay yerinin karşısında oturanlar, bu alışveriş merkezinin son yıllarda benzer çatışmalara şahit olduğunu söyledi.

Rick Wagner, "Muhtemelen herkesin bir araya geldiği ve buna balon yaptığı bu sosyal medya şeylerinden biri" dedi. "Geçmişte, DuPage County ve Burr Ridge polisiyle konuştum ve her seferinde, bu konuda bir şeyler yapacaklarını veya bir şeyler yapmaya çalışacaklarını söylediler."

Dedektifler tanıklarla görüşüyor ve video görüntülerini inceliyor.

Saldırının meydana geldiği yerin hemen yakınında bulunan iş yerleri ve her alan bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacak.

Şerifin ofisi, bilgi sahibi olan herkesin 630-407-2000 numaralı telefonu aramasını istedi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Twitter'dan bir açıklama yaptı: Başkan ve First Lady, dün gece Illinois'deki silahlı saldırıda ölen ve yaralananları düşünüyor. Bu trajedinin ardından bir topluluk Juneteenth kutlamasında eyalet ve yerel liderlere yardım sunmak için ulaştık. 

Vali JB Pritzker ve Chicago Belediye Başkanı Brandon Johnson'da Twitter'da açıklamalarda bulundu: "Dün gece Willowbrook'ta bir Juneteenth kutlamasında şiddet kurbanlarının ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Herkes korkusuzca barışçıl bir şekilde toplanabilmeli, bu nedenle şehrimizde ve komşu topluluklarda silahlı şiddeti ele alma taahhüdümüzü sürdürmeliyiz"

D-Downers Grove'dan ABD Temsilcisi Sean Casten yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu sabah Willowbrook'tan gelen haberleri görünce kalbim kırıldı. Okula gidemediğiniz, bakkala, ibadethanenize gidemediğiniz ya da 4 Temmuz ya da 1 Haziran gibi tatilleri kutlayamayacağınız trajik bir gerçeklikte yaşıyoruz. Vurulma korkusu olmadan. Değişiklik gerekli - bunun statüko olmasına izin veremeyiz."

"Dün gece kurbanlarla ilgilenen ilk müdahale ekiplerine minnettarım ve durumdan haberdar olmak için yerel yetkililerle birlikte çalışmaya devam edeceğim." 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com