X, San Francisco Genel Merkezini 13 Eylülde Kapatıyor

Amerika Birleşik Devletleri California eyaleti San Francisco'da bulunan sosyal medya platformu X, 13 Eylül cuma günü genel merkezini kapatıyor.

X, San Francisco Genel Merkezini 13 Eylülde Kapatıyor
30 Ağustos 2024 - 11:48 - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 - 11:59

Elon Musk'ın sosyal medya sitesi X, eski adıyla Twitter'ın, uzun yıllardır San Francisco'da bulunan genel merkezini resmen kapatacağı tarih açıklandı.

Fortune'a yakın bir kaynak , X'in perşembe günü çalışanlarına gönderdiği e-postada Market Street'teki ofisinin 13 Eylül'de kapanacağını bildirdiğini, haber ajansının da bu tarihin cuma gününe denk geldiğini söyledi.

Musk, geçen ay Vali Gavin Newsom'ın okulların, çocuklarının cinsiyet kimliklerini velilere bildirmesini yasaklayan bir yasa tasarısını imzalamasının ardından X ve SpaceX'in küresel merkezlerini California'dan taşıyacağını duyurmuştu.

BİRÇOK YASAYA BAĞLADI

Musk o zamanlar X'in genel merkezinin Austin, Teksas'a taşınacağını söylerken, SpaceX'in genel merkezini Hawthorne, California'dan Starbase, Teksas'a taşıyacağını da duyurdu. Cinsiyet kimliği yasasını "bardağı taşıran son damla" olarak niteledi ve bu hareketi "bu yasaya ve ondan önce gelen, hem ailelere hem de şirketlere saldıran diğer birçok yasaya" bağladı.

Musk, şirketlerini iş dostu Teksas'a taşırken, yıllardır Kaliforniya'nın çeşitli politikalarını eleştirmişti. Tesla CEO'su, California hükümetiyle COVID-19 kısıtlamaları konusunda yaşanan gerginliğin ardından, 2021'in sonlarında elektrikli araç devinin küresel merkezini resmen Austin'e taşıdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com