Yağız Kaan Erdoğmuş, En İyi Satranç Oyuncusu Magnus Carlsen'i 41 Saniyede Yendi

Satranç dünyası, 13 yaşındaki Türk oyuncu Yağız Kaan Erdoğmuş'un inanılmaz başarısıyla sarsıldı. Erdoğmuş, 33 yaşındaki satranç dehası Magnus Carlsen'i sadece 41.2 saniyede mat etmeyi başardı.

Yağız Kaan Erdoğmuş, En İyi Satranç Oyuncusu Magnus Carlsen'i 41 Saniyede Yendi
07 Temmuz 2024 - 18:55 - Güncelleme: 07 Temmuz 2024 - 19:27

Satranç dünyası, 13 yaşındaki Türk oyuncu Yağız Kaan Erdoğmuş'un inanılmaz başarısıyla sarsıldı. Erdoğmuş, 33 yaşındaki satranç dehası Magnus Carlsen'i sadece 41.2 saniyede mat etmeyi başardı. Carlsen, beş kez Dünya Satranç Şampiyonu olmuş ve dört kez Dünya Hızlı Satranç Şampiyonu ile altı kez Dünya Blitz Satranç Şampiyonu olan bir büyükusta olarak tarihe geçmişti. Ancak bu genç yetenek, Carlsen'e karşı elde ettiği zaferle satranç dünyasında adeta bir deprem yarattı.

Yağız Kaan Erdoğmuş Kimdir?

Yağız Kaan Erdoğmuş, 3 Haziran 2011 tarihinde Bursa'da doğdu. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen, satranç alanındaki olağanüstü yeteneği ve zekasıyla dünya çapında tanınmaya başladı. Erdoğmuş, 2019 yılında 8 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu ve 2022 yılında FIDE Ustası unvanını kazandı. Aynı yıl içinde Türkiye'nin en genç Uluslararası Usta (IM) unvanını elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Ülke TV'nin düzenlediği "Sporun Devleri Buluşuyor" ödül töreninde "Yılın Sporcusu" ödülüne layık görüldü.

Başarıları ve Ünvanları

Erdoğmuş, Chessable Sunway Sitges Satranç Festivali’nde gösterdiği başarılı performansla ilk Büyük Usta (GM) normunu aldı. 1 Nisan 2024 tarihinde Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda son normunu da tamamlayarak GM unvanını elde etti. Bu başarı ile Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında en genç GM olmayı başardı. Genç yaşına rağmen her geçen yıl başarılarına yenisini ekleyen Erdoğmuş, Türkiye’nin gurur duyduğu sporculardan biri haline geldi.

Erdoğmuş'un Magnus Carlsen karşısındaki zaferi, satranç dünyasında onun parlak geleceğine işaret ediyor. Bu genç yetenek, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de satranç severlerin takdirini kazanmaya devam ediyor. Henüz yolun başında olan Erdoğmuş'un gelecekte ne gibi başarılar elde edeceği ise büyük bir merak konusu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com