Yale Üniversitesinden Milyonlarca Dolarlık Bağış Skandalı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaletinin New Haven şehrinde bulunan Yale Üniversitesi, Katar yönetiminden aldığı milyonlarca dolarlık bağışların büyük bir kısmını gizlediği iddialarıyla sarsıldı.

Yale Üniversitesinden Milyonlarca Dolarlık Bağış Skandalı.
20 Haziran 2024 - 17:28

Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaletinin New Haven şehrinde bulunan Yale Üniversitesi, Katar yönetiminden aldığı milyonlarca dolarlık bağışların büyük bir kısmını gizlediği iddialarıyla sarsıldı. Orta Doğu medyasında yer alan haberlere göre, Yale Üniversitesi 2012 yılından bu yana Katar'dan 15 milyon dolarlık fon elde etti ancak sadece 284.668 dolarını kayıtlara geçirdi.


ABD'deki ISGAP adlı kuruluşun araştırmasına göre, üniversitenin bu bağışları Katar rejiminin çıkarlarını desteklemek ve nüfuzunu artırmak amacıyla aldığı tahmin ediliyor.
Diğer ABD üniversiteleri ile Katar arasında benzer anlaşmalar olduğuna dikkat çekilirken, Yale Üniversitesi veya Katar yönetimi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Bu gelişmeler, üniversitelerin yabancı bağışlarını nasıl yönettiği ve bu bağışların etkileri konusunda yeni tartışmaları gündeme getirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com