Yapay Zeka ile Ayda Bin Dolar Kazanabilirsiniz!

Amerika Birleşik Devletleri'nde McKinsey and Company firmasının raporuna göre, şu anda ABD ekonomisinde çalışılan saatlerin yaklaşık yüzde 30’unu kapsayan iş faaliyetleri yapay zeka tarafından otomatik hale getirilebilir. Bu, 2030 yılına kadar yaklaşık 12 milyon insanın yeni işlere geçişine neden olabilir. Şu anda yapay zeka ile nasıl para kazanılacağını öğrenerek bu konuda öncü olabilirsiniz. Peki zapay zeka ile nasıl para kazanılır?

Yapay Zeka ile Ayda Bin Dolar Kazanabilirsiniz!
07 Temmuz 2024 - 07:16 - Güncelleme: 07 Temmuz 2024 - 10:08

Yapay zeka uygulamalarının sayıları gün geçtikçe artıyor. Ücretli ve ücretsiz yapay zeka uygulamalarının hızla ortaya çıkışı, yeni iş fırsatlarının ve para kazanma yollarının da kapılarını açtır.  Peki yapay zeka ile nasıl para kazanılır?

Sermayesiz ya da çok düşük sermaye ile başlayabileceğiniz yapay zeka ile para kazanma yöntemlerine geçeceğiz ama önce yapay zeka kullanmanın avantajlarından bahsedelim. 

YAPAY ZEKANIN AVANTAJLARI

Yapay zeka (AI - Artificial Intelligence),  moda olmuş bir sözcükten çok daha fazlası.  Yapay zekayı bir para kazanma aracı olarak kullanmayı öğrenmek, hem kısa vadede hem de uzun vadede çok işinize yarayacak. Bunun birkaç nedeni ise şöyle: 

Büyüyen Pazar: Tahminlere göre apay zeka pazarı yıl sonuna kadar 42,6 milyar dolara ulaşacak. Bu sadece bir başlangıç. Danışmanlık firması PwC, 2030 yılına kadar yapay zekanın küresel ekonomiye 15,7 trilyon dolar katkıda buluncağını iddia ediyor. 

Pasif gelir kaynağı: Bir ankete göre, erkeklerin yüzde 10,6’sı ve kadınların yüzde 5,5’inin gelir akışı oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor. Erkeklerin yüzde 52’si ve kadınların yüzde 40’ı gelecekte gelirlerini artırmak için yapay zekayı kullanmayı düşünüyor.  

Dönüşüme Uğrayan Sektörler: McKinsey and Company firmasının raporuna göre, şu anda çalışılan saatlerin  yüzde 30’unu kapsayan iş faaliyetleri yapay zeka tarafından otomatik hale getirilebilir. Bu, 2030 yılına kadar yaklaşık 12 milyon insanın yeni işlere geçişine neden olabilir. Şu anda yapay zeka ile nasıl para kazanılacağını öğrenerek bu konuda öncü olabilir ve rkenden o sahnede yerinizi alabilirsiniz. 

11 İŞ FİKRİ

Geçmişiniz veya becerileriniz ne olursa olsun, para kazanmak ve kâr oranlarınızı artırmak için yapay zekayı kullanabilirsiniz. Yapay zekayı bu 11 iş fikrinde kullanarak para kazanabilirsiniz. 

1-Yapay zeka ile web sitesi kurmak 
2-Yapay zeka ile sanat eserleri yapıp satmak
3-Yapay zeka ile YouTuber olmak 
4-Yapay zeka ile online kurslar hazırlamak 
5-Yapay zeka ile satış ortaklığı 
6-Yapay zeka ile yazılı içerik oluşturmak 
7-Yapay zeka ile çeviri hizmetleri vermek
8-Kendinize ait yapay zeka ürünleri oluşturmak 
9-Yapay zeka ile dijital pazarlama
10-İstem mühendisi (Prompt Engineer) olmak
11-Yapay zeka ile özgeçmiş işi başlatmak 

Şimdi de bunları nasıl yapacağınızı anlatalım:

1. YAPAY ZEKA İLE WEB SİTESİ KURMAK

Yeni işletme sahiplerinin ilk yapacağı şeylerden biri web sitesi kurmaktır. Her büyüklükteki şirket için bir web tasarım profesyoneli olarak yeteneklerinizi sunabilir ya da onlara dışarıdan bir web sitesi yapabilirsiniz. 

Yapay zeka yüksek işlevli ve profesyonel web siteleri kurulmasını daha hızlı ve kolay hale getirdi. Bir web sitesi şablonunu bulmak ve web sitesi içeriğini yazmak için yapay zeka araçlarını kullanabilirsiniz. Yapay zeka pek çok görseli işlemden geçirerek daha profesyonel ve etkileyici bir forma dönüştürebiliyor ve yapay zeka metin düzenleyicisi, ürün açıklamalarından bülten metnine ve hatta “Hakkımızda” sayfasına kadar her türlü içeriği yazabiliyor ve ince ayar yapabiliyor. Daha ne olsun!

2. SANAT ESERLERİ YAPIP SATMAK

Kendi sanat eserinizi yaratmak için yapay zekayı kullanmak, gelir sağlamak için ilginç fırsatlar getiriyor. Örneğin, sermayesiz bir şekilde UX tasarım (kullanıcı deneyimi tasarımı) işine girebilirsiniz. Logo tasarlayabilir, kendi tasarımlarınızı yaratıp e-ticaret sitenizde veya Trendyol, Etsy gibi pazar yerlerine ekleyerek çok kanallı satış yapabilirsiniz. 

Blog yazıları, sosyal medya paylaşımları ve pazarlama kampanyaları için grafik tasarımlar oluşturabilirsiniz. Çizim sürecini hızlandırmak, geliştirmek veya yeni yaratıcı olanaklar sağlamak için kullanabileceğiniz diğer yapay zeka çizim araçları da şöyle: 

Deep Dream Generator: Deep Dream, Google tarafından geliştirilen bir yapay zeka algoritmasıdır. Kullanıcının yüklediği bir görüntüyü analiz ederek, görüntüyü çeşitli desen ve detaylarla zenginleştirir.

Runway ML: Runway ML, çeşitli yapay zeka modellerini kullanarak interaktif medya projeleri oluşturmanıza olanak tanıyan bir platformdur. Resim, video, metin ve ses gibi çeşitli medya türlerinde yapay zeka modellerini entegre etmenize olanak sağlar.

AutoDraw: Google tarafından geliştirilen AutoDraw, kullanıcıların çizimlerini tanıyan ve otomatik olarak daha düzenli ve tanınabilir çizimlere dönüştüren bir çizim aracıdır.

3. YAPAY ZEKA İLE YOUTUBER OLABİLİRSİNİZ

Yapay zeka video oluşturma araçlarıyla YouTube için içerik yaratıcısı olmayı deneyebilirsiniz. Ortalama bir içerik oluşturucu yılda altı rakamlı gelirler elde edebiliyor.

Youtube para kazanma sürecinde elde edeceğiniz gelirin miktarı kısmen videolarınızın aldığı izlenme sayısına ve çektiğiniz abone sayısına bağlı. Bu nedenle Youtube kanalı açarken oyun, fitness veya moda gibi platformda popüler olan bir konuya odaklanmak çok iyi bir hamle olabilir. 

Mükemmel bir metin oluşturmak için ChatGPT veya bir yapay zeka metin yazma programını kullanabilirsiniz.  Video hazırlama sürecini hızlandırmak için video düzenleme programlarını kullanabilirsiniz. Kâr potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için yapay zeka modellerinden, içeriğinizden nasıl para kazanacağınıza dair ekstra ipuçları isteyebilirsiniz.  

4. YAPAY ZEKA İLE ONLİNE KURSLAR HAZIRLAMAK 

İnternette en çok satılan ürünleri düşününce aklınıza yalnızca fiziksel ürünler gelmesin. Online kurslar ve dijital ürünler oldukça popüler para kazanma yöntemleri arasında. 

Uluslarası olarak e-öğrenim pazarının 2026 yılına kadar 375 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İşte bu nedenle, online kurslar oluşturmak en kârlı internetten para kazanma yollarından biri. Online eğitim hazırlama sürecinde birçok adımı geliştirmek için yapay zekadan faydalanabilirsiniz. 

Ücretsiz yapay zeka araçları, derinlemesine konu araştırması yapmanıza, yaratıcı fikirler üzerinde beyin fırtınası yapmanıza ve ders planlarınızı düzenlemenize yardımcı olabilir. 
Chat-gpt gibi yapay zeka sitelerinden dersleriniz için belirli bir hedef kitle önermesini isteyebilirsiniz.  Online kurslar her konuda olabilir. Herkesin başka insanlara öğreteceği kendine özel bir yeteneği ve benzersiz bir hayat deneyimi vardır. Yapay zeka, bu tür online dersleri veya kursları internet ortamında hazırlamanız için size yardımcı olmaya hazır. 

Para kazanmak için yapay zeka ile online kurs oluşturulmuş bir web sitesi. Meditasyon yapan bir kadın fotoğrafı var. Üyelik seçenekleri gösterilmiş ve 5.99 Dolara üye olma seçeneği var. 

5. YAPAY ZEKA SATIŞ ORTAKLIĞI  

Yapay zekanın devrim yarattığı en iyi ek iş fikirlerinden biri satış ortaklığıdır. Kendi satış ortaklığı (affiliate marketing) web sitenizi başlattığınızda, başka işletlemelerin ürün veya hizmetlerini tanıtarak komisyon kazanabilirsiniz. Satış ortaklığı modeli yalnızca blog için geçerli değil, sosyal medya ve web sitesiniz üzerinden satışlar yaparak gelirinizi artırabilirsiniz. Satış ortaklığında başarılı olmak için insanları web sitenize nasıl çekeceğinizi anlamanız gerekir. Yapay zekanın yardımcı olabileceği nokta burası. 

İçerik fikirleri oluşturmak ve arama motoru optimizasyonu (SEO) yaparak arama motorlarında sıralamanızı yükseltmek için alakalı anahtar kelimeleri bulmak için yapay zekayı kullanabilirsiniz.  Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için popüler başlıkları keşfetmek, reklamları doğru zamanda yayınlamak ve ziyaretçi davranışlarını analiz etmek için de yapay zekadan faydalanabilirsiniz. 

6. YAPAY ZEKA İLE YAZILI İÇERİK OLUŞTURMAK 

Para kazanmak için yapay zeka nasıl kullanılır sorusunun yanıtını ararken ilk karşılaşacağınız cümlerlerden biridir metin yazarlığı. Çünkü yapay zeka, yeni fikirlerin üretilmesinden bir metin taslağı oluşturulmasına kadar tüm yazı yazma sürecinde devrim yarattı.

ChatGPT ile para kazanmak isteyenler, o ve benzeri yapay zeka araçlarıyla yazı yazma süreçlerini oldukça geliştirdiler. Ayrıca kaliteli yazarlara olan ihtiyaç da giderek artıyor. İşletmeler blog yazıları, açılış sayfası metinleri, örnek vaka çalışmaları ve diğer birçok pazarlama materyali yazmak için düzenli olarak dışarıdan yardım alıyor. Yapay zeka sosyal medya içerikleri hazırlamanıza da yardımcı oluyor.

İşte Türkçe dil desteği olan bazı yapay zeka tabanlı metin düzelticiler şöyle:

Zemberek-NLP: Zemberek-NLP, Türkçe dilinde doğal dil işleme sağlayan bir kütüphanedir. Cümle düzeltme, dilbilgisi kontrolü ve kelime analizi gibi özellikler içerir. Bu kütüphane, açık kaynaklı olarak kullanılabilir ve geliştirilebilir.

Gramarly: Türkçe dahil birçok dilde metin analizi yaparak dilbilgisi, yazım ve ifade düzeltmeleri sağlayan bir yazım kontrol aracıdır.

YazımTura: YazımTura, Türkçe dilinde metin düzeltme ve yazım kontrolü yapabilen bir çevrimiçi araçtır. Yazım hataları ve dilbilgisi kurallarını kontrol eder.

YazıDurağı: Bu paragraf düzeltici Türkçe metinleri analiz ederek içerik düzeltmeleri ve dilbilgisi kontrolü yapabilen bir çevrimiçi araçtır.

YAPAY ZEKA İLE YAZMAYA NEREDEN BAŞLAMALI?

Notlarınızın ana hatlarını oluşturmak ve yeni fikirler üzerinde beyin fırtınası yapıp para kazanmak için ChatGPT gibi ücretsiz araçları kullanabilirsiniz. Daha sonra sizin için içerik yazabilecek Jasper.ai ve Writesonic gibi ücretli yapay zeka içerik oluşturucularını kullanarak taslağınızı geliştirebilirsiniz.  Oluşturulan çıktıları beğenmezseniz yazılımdan, hedefinize daha uygun yeni bir yanıt oluşturmasını isteyebilirsiniz. Birçok yapay zeka yazı yazma aracı, farklı içerik formatları için hazır şablonlar da sunuyor (örn: e-posta veya sosyal medya paylaşımları yazmak gibi). 

İpucu: Yapay zeka yazı yazma araçlarını kullanırken, çıktının doğru ve orijinal olduğundan emin olmak için her zaman bir insan tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini unutmayın. 

7. YAPAY ZEKA İLE ÇEVİRİ HİZMETLERİ 

Yapay zekanın işletmeleri dönüştürdüğü en büyük sektörlerden biri çeviri hizmetleri. Eskiden insanların farklı dillere çevirmek için saatler harcadığı belgeler artık ChatGPT gibi birçok yapay zeka aracıyla dakikalar içinde çevrilebiliyor. Çok uluslu şirketlere yönelik pazarlama materyallerini çevirebilir ve müşterilerine doğru mesajı ilettiklerinden emin olmalarına yardımcı olabilirsiniz.  YouTube içerik oluşturucularının yeni kitlelere ulaşabilmesi için yapay zeka ile yabancı dilde video dublajları oluşturabilirsiniz. 

8. KENDİNİZE AİT YAPAY ZEKA ÜRÜNLERİ OLUŞTURMAK

Yazılımdan anlıyorsanız kod yazan yapay zeka araçlarını avantajınıza kullanarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Evde kod yazarak para kazanma fikri çok yeni bir fikir olmayabilir ama kod yazabilen yapay zeka araçları ve hazır yapay zeka kodlarını kullanarak yazılımdan çok anlamadan bile yeni ürünler geliştirmek ve bunlardan gelir etmek mümkün. 

Yapay Zeka Kod Oluşturucular

OpenAI Codex (GitHub Copilot): OpenAI tarafından geliştirilen Codex, büyük bir dil modeli olan GPT-3'e dayanmaktadır. GitHub Copilot adı altında, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak kod önerileri almasına yardımcı olan bir araç olarak GitHub içinde kullanılmaktadır.
Kite: Kite, yazılım geliştiricilere, kodlarını tamamlamak, hata ayıklamak ve belgeler oluşturmak için yapay zeka tabanlı öneriler sunan bir Python eklentisi ve IDE entegrasyonu sağlayan bir araçtır.

TabNine: TabNine, kod tamamlama işlevini geliştirmek amacıyla kullanılan bir yapay zeka modelidir. Kullandığınız kod editörüne entegre edilebilir ve yazımınıza uygun kod önerileri sunabilir.

DeepCode: DeepCode, yazılım geliştiricilere hata tespiti ve kod kalitesi iyileştirmeleri yapmak için yardımcı olan bir yapay zeka tabanlı araçtır. Kod incelemeleri ve analizler yaparak geliştiriciye geribildirimde bulunabilir.

CodeAI: CodeAI, kodunuzu analiz ederek güvenlik açıklarını, hataları ve performans iyileştirmelerini tespit etmeye yardımcı olan bir yapay zeka aracıdır.

9. YAPAY ZEKA İLE DİJİTAL PAZARLAMA 

Son 18 ayda yapay zekadan en çok faydalanan sektör kuşkusuz pazarlama ve satış sektörü oldu. Yapay zeka araçları, e-posta listeleri oluşturmaktan etkili içerik stratejileri oluşturmaya kadar her konuda yardımcı olabiliyor.

İnternette yaptığınız yazışmalar ve aramalar sonucu karşınıza çıkan ilgili reklamları fark etmişsinizdir. Bunlar yapay zeka ile yapılan dijital pazarlama teknikleri. Dijital pazarlama veya satış danışmanlığı alanında bir işe başlamak istiyorsanız yapay zeka size destek vermeye hazır. 

Şirketlere potansiyel müşterileri nasıl araştıracaklarını, daha iyi potansiyel müşterileri nasıl çekeceklerini ve yapay zeka ile satış verilerini nasıl analiz edeceklerini göstererek yardımcı olabilirsiniz. 

10. İSTEM MÜHENDİSİ OLMAK

ChatGPT gibi yapay zeka araçlarıyla yapılan her başarılı etkileşimin tek bir ortak noktası var: “iyi yazılmış bir bilgi istemi”. Bu nedenle istem mühendislikte fark yaratacağınız bir niş bulmak, bugün başlatabileceğiniz en benzersiz iş fikirlerinden biri. 

Yapay zekada istem mühendisleri (prompt engineer), yapay zeka araçlarının son kullanıcıları için mümkün olan en iyi yanıtı alacak komutlar yazmaya odaklanır. Bu mühendisler genellikle sohbet robotlarının “düşünme” biçimi konusunda uzman olur. 

Yapay zeka algoritmalarının çıktılarını analiz edecek, bu çıktıları değerlendirmek için objektif yollar geliştirecek ve yapay zeka çözümlerini destekleyen büyük dil modellerini (LLM’ler) geliştirmek için geliştiricilerle birlikte çalışabilirsiniz. 

Ayrıca bu konuda ilginiz ve yeteneğiniz varsa yapay bazı eğitim ve sertifikaları alarak yapay zeka eğitmeni veya danışmanı olabilirsiniz.

11. YAPAY ZEKA İLE ÖZGEÇMİŞ BAŞLATMAK  

Geçen yıl ortaya çıkan ilk yapay zeka kullanım örneklerinden biri, iş başvurusu mektubu ve özgeçmiş yazmak için ChatGPT’yi kullanmaktı. Bu nedenle, bir özgeçmiş işi kurmak da yapay zeka ile online para kazanmanın akıllıca bir yolu. Müşterilerinizin iş mülakatlarında veya toplantılarında kullanabileceği sorular geliştirmek için de yapay zekayı kullanabilirsiniz. 

YAPAY ZEKA İLE PARA KAZANILIR MI?

Evet, yapay zeka ile para kazanmak mümkündür. Yapay zeka, ürün ve hizmet geliştirme, danışmanlık, veri analizi, yazılım geliştirme, otomasyon, ve veri etiketleme gibi çeşitli alanlarda gelir fırsatları sunar. Başarılı olmak için uzmanlık, beceri geliştirme ve müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler sunma önemlidir.

AYDA +1.000 DOLAR KAZANDIRACAK 20 YAPAY ZEKA ARACI

Rask AI: Video yapay zekası.
InboxPro: Gmail yapay zekası.
Aragon: Yapay zeka ile headshot.
Motion: Yapay zeka ile planlama.
Guidde: Eğitim için yapay zeka.
Zapier AI: Otomasyon.
Midjourney: Görüntü yapay zekası.
Tubebuddy: YouTube için yapay zeka.
Beautiful AI: Sunumlar.
Eleven Labs: Ses klonlama.
Adcreative AI: Anında reklam yapay zekası.
SmartBird: Kolay yazma.
Taplio: LinkedIn marka yönetimi yapay zekası.
QuillBot: Özetleme için yapay zeka.
Gemini Bard: Google'ın yapay zeka yazarı.
TalkEze: Basit konuşma notu.
MeetGeek: Yapay zeka toplantı asistanı.
Runway: Yüksek kaliteli videolar için yapay zeka.
Tugan AI: İçeriği yapay zeka ile dönüştürme.
Undetectable AI: Gerçekçi yapay zeka içeriği.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com