Yapay Zekanın Hala Çok Büyük Bir Kusuru Var

Microsoft yöneticisi, yapay zekanın 'halüsinasyon gördüğünü' ve tepkiler icat ettiğini ve düzeltilmesi gerektiğini söylüyor.

Yapay Zekanın Hala Çok Büyük Bir Kusuru Var
01 Eylül 2024 - 10:12

Yapay zeka patlamasının üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve Microsoft'un bir yöneticisi, her şeyi geride tutan büyük bir kusurun hâlâ var olduğunu söylüyor.

Microsoft başkan yardımcısı Vik Singh, AFP'ye verdiği röportajda, "Açıkçası, günümüzde gerçekten eksik olan şey, bir modelin elini kaldırıp 'Hey, emin değilim, yardıma ihtiyacım var' dememesi" dedi.

Microsoft, Google ve rakipleri geçen yıldan bu yana, talep üzerine her türlü içeriği üreten ve kullanıcılara her şeyi bilme yanılsaması yaşatan ChatGPT gibi üretken yapay zeka uygulamalarını hızla devreye sokuyor.

Ancak ilerlemeye rağmen, yapay zekalar hala "halüsinasyon görüyorlar" veya cevaplar icat ediyorlar. Bu, Copilot yöneticisinin çözmesi gereken önemli bir sorun. 

Singh, "gerçekten zeki insanların" bir sohbet robotunun "doğru cevabı bilmediğinde bunu kabul edip yardım istemesini" sağlayacak yollar bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Singh'in görüşüne göre daha mütevazı bir model daha az kullanışlı olmazdı. Model vakaların %50'sinde bir insana yönelmek zorunda kalsa bile, bu yine de "tonlarca para" tasarrufu sağlar.

Yapay zeka henüz daha başlangıç aşamasında. Bu sorun çözülür mü ya da gelecek günler hangi sorunlara gebe şimdilik belirsiz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com