Yayınlanan Belgesel Sonrası Menendez Davası 28 Yıl Sonra Gündemde

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunan Los Angeles kentinde, 1996 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Menendez kardeşlerin davasını savcılar yeni deliller ışığında yeniden inceleyeceklerini açıkladı.

Yayınlanan Belgesel Sonrası Menendez Davası 28 Yıl Sonra Gündemde
05 Ekim 2024 - 02:50 - Güncelleme: 05 Ekim 2024 - 02:56

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunan Los Angeles kentinde, 1996 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Menendez kardeşlerin davasını savcılar yeni deliller ışığında yeniden inceleyeceklerini açıkladı. Bu gelişme, Netflix’te yayınlanan bir belgeselin ardından kardeşlerin davasının tekrar dünya çapında ilgi görmesiyle birlikte geldi.

George Gascón, Los Angeles Eyalet Bölge Savcısı, yaptığı basın toplantısında, "Erik ve Lyle Menendez’in 20 Ağustos 1989 tarihinde ebeveynlerini öldürdüğünden şüphe yok; ancak yeni delillerin incelenmesi ve ceza üzerindeki olası değişikliklerin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz," dedi.

Erik Menendez’in avukatı tarafından sunulan yeni deliller arasında, Erik’in babası tarafından cinsel tacize uğradığını belirten bir mektup da yer alıyor. Kardeşler, yıllarca süren fiziksel, duygusal ve cinsel istismar sonucu, kendilerini savunmak amacıyla ebeveynlerini öldürdüklerini iddia ediyor. Avukatları, toplumun cinsel taciz konusundaki değişen algısının, kardeşlerin günümüzde farklı bir yargı sürecine tabi olabileceğini öne sürdü.

1989 yılında, o dönemde 21 yaşındaki Lyle ve 18 yaşındaki Erik Menendez, eğlence sektöründe yönetici olan babaları Jose Menendez ve anneleri Kitty Menendez’i öldürdüklerini itiraf etmişti. Kardeşler, babalarının Erik’e yönelik cinsel istismarını ifşa etmemek için ebeveynlerinin kendilerini öldürmek üzere olduğu korkusunu taşıdıklarını belirttiler. Ancak, o dönemdeki savcılar, herhangi bir tacize dair somut kanıt olmadığını ve kardeşlerin miras peşinde olduklarını öne sürdüler. Jüri, kardeşlerin ölüm cezasına çarptırılmasını reddederek şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını destekledi.

Netflix’te yayınlanan belgesel, Menendez kardeşlerin hikayesinin yeniden ilgi görmesine yol açtı. Erik Menendez’in eşi, belgeseli “aldatıcı bir tasvir” olarak nitelendirerek, kardeşlerin cinsel istismara uğradığını inkar eden savcıların durumu hatırladığını belirtti. “Erkeklerin cinsel istismar ve tecavüz travmasını kadınlardan farklı bir şekilde algıladıkları” düşüncesinin, o zamanki yargı sürecini etkilediğini vurguladı.

Bu yeni gelişmeler, Menendez kardeşlerin davasının toplumda yarattığı tartışmaları yeniden alevlendirirken, yeni delillerin nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com