Yılda 1000 ton karbondioksit atmosferden atılacak!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilk karbon yakalama tesisi olan Heirloom Carbon Technologies açıldı. Tesisinin yılda 1000 ton karbondioksit yakalayabileceği öngörülüyor.

Yılda 1000 ton karbondioksit atmosferden atılacak!
15 Kasım 2023 - 13:30

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilk karbon yakalama tesisi olan Heirloom Carbon Technologies açıldı.

ABD'nin ticari ölçekteki ilk karbon yakalama tesisi, faaliyete geçerek daha temiz iklim hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım attı.

Heirloom Carbon Technologies adlı girişim,  tesisinin, yılda 1000 ton karbondioksit yakalayabileceğini iddia ediyor.

Yenilenebilir enerjiyle çalışan tesis, karbondioksiti atmosferden uzaklaştırmak için kireç taşının doğal gücünden yararlanıyor.

Gezegende en fazla bulunan kayalardan biri olan kireçtaşı, yıllar içinde havadan muazzam miktarlarda karbondioksiti yakalarken Heirloom'un teknolojisi bu doğal süreci hızlandırarak sadece birkaç güne kadar düşürüyor.

1,2 Milyar Dolarlık Finansman

ABD yönetimi Ağustos ayında, karbon yakalama teknolojilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarına 1,2 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyururken Heirloom da alıcılar arasında yer aldı.

Aralarında Microsoft'un da bulunduğu büyük şirketler, Heirloom'dan karbon giderme kredileri satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Hedef: 1 Milyar Ton

Heirloom,  geliştirdiği teknolojiyi kullanarak 2035'e gelindiğinde 1 milyar ton karbondioksiti atmosferden çıkarmayı hedefliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com