Z Kuşağı Bir Başka Milenyum Modasını Geri Getiriyor

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletinde 1849 yılında ilk kez Jacob Davis tarafından üretilen denim pantolonlarda "moda" değişiyor. Z Kuşağı, bir başka milenyum moda trendini geri getiriyor. Tartışmalı bir denim kesimi yakında gardırobunuzda yerini alabilir. Belki de hala duruyordur.

Z Kuşağı Bir Başka Milenyum Modasını Geri Getiriyor
23 Ağustos 2024 - 07:48

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, dar kot pantolon rönesansı kapıda. Bu rönesans, hayranların gözdesi ünlüler ve geleneksel markalar tarafından yeniden canlandırılıyor.

Z kuşağı birkaç yıl önce kot modasının sona erdiğini ilan etse de, milenyum kuşağının vazgeçilmezi olan, giymek için birkaç çekiştirme ve akrobasi gerektiren dar kotlar yeniden moda olma yolunda ilerliyor.  

Z kuşağından takipçileri olan bir moda evi olan Miu Miu, 2024 sonbahar/kış koleksiyonunda daracık denim parçaları sergiledi ve aynı sezonda Balenciaga ve Alexander McQueen de dar kot pantolonlar hazırladı.

Aynı zamanlarda, internette bu yılın başlarında dar kot pantolon aramalarının yüzde 50 arttı belirtiliyor. Ve TikTok'ta, içerik oluşturucular dar kot pantolonların nasıl şekillendirileceğini gösteriyor. 

Farfetch'in erkek giyimi editörü Luke Raymond, GQ'ya yaptığı açıklamada, "Artık dar kot pantolonları ortalıkta görmek nadir bir durum, bu da markaların ve etkili giyimcilerin kaçınılmaz olarak onları tekrar piyasaya sürmeye çalışacağı anlamına geliyor" dedi.

Aslında dar kot, on yıldan az bir süre önce stilin zirvesiydi; ancak sektör uzmanları, bu tarzın isteksizce geri dönüşünün, günümüzün konfor tercihlerini yansıtan yenilenmiş bir kesimle gelmesini umuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com