Zelenski'yi Başkan Putin Diye Anons Etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, NATO liderleri önünde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi  'Başkan Putin' olarak tanıtınca bir süre kimse ne yapacağını bilemedi.

Zelenski'yi Başkan Putin Diye Anons Etti
12 Temmuz 2024 - 03:00

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe akşamı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi "Başkan Putin" olarak tanıttığında şaşkınlık yarattı. Biden, Zelenski'yi, "Ve şimdi bunu (mikrofonu) kararlılığı kadar cesareti de olan Ukrayna başkanına devretmek istiyorum. Bayanlar ve baylar, Başkan (Vladimir) Putin" diye anons etti.

SALON BUZ KESTİ

Oditoryumdaki birçok kişi, başkanın dudaklarından çıkan sözcüklerle irkilmiş gibi görünüyordu. Seyircilerden biri, 81 yaşındaki Biden'ı düzeltmeye çalışarak "Zelensky!" diye bağırdı.

Sahnedeki dünya liderleri, Zelenski'yi alkışlayarak karşılamak mı yoksa Biden'ın kendini düzeltmesini mi beklemek mi gerektiği konusunda kararsız görünüyorlardı.

ABD Başkanı, bu hatadan dolayı hemen özür diledi ve bunun Xelenski'nin Kremlin'in güçlü adamını "yenmeye çok odaklandığı" için gerçekleştiğini söyledi.

ANLAŞMAYI GAFSIZ DUYURDU

Olay, Biden ve 19 ülkenin liderlerinin, Kiev ile ABD, Belçika, Kanada, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık arasında yeni bir güvenlik anlaşması olan Ukrayna Anlaşması'nın imzalandığını duyurmak üzere bir araya geldiği sırada yaşandı. Başkan, anlaşmayı duyurduğu konuşmanın neredeyse tamamını teleprompter'lara güvenerek, büyük bir gaf yapmadan tamamlamıştı. 

Bu hatanın, Başkan Biden'ın ikinci dönem adaylığını sonlandırma çağrılarının hızlanmasına yol açması muhtemel. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com